Vadas felsál

4 fő részére

Nehézség:

nehéz

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1.2 kg marha felsál
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tejföl
  • 3 dkg cukor
  • 1 dl citromlé
  • olaj
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • ecet
  • mustár

Elkészítés

A húst vékony szeletekre felvágjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mustározzuk. Kevés olajat öntünk rá pácléként. Állni hagyjuk pár órán keresztül a hűtőben. Elősütjük, majd kivesszük a lábosból a húsokat, a visszamaradt olajban pedig megpirítjuk előbb a hagymát, majd a vékony karikára felvágott vegyes zöldséget. Egy kiskanál cukrot beleteszünk, majd annyi vizet, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel (kihagyható) ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, és megpároljuk. Ha levét közben elfőtte, pótoljuk. Pótolhatjuk fehér borral is. Ha megpuhult a hús, kivesszük. A mártást hagyjuk, hogy kihűljön, majd turmixoljuk. Mustárral, kevés cukorral, ecettel és citromlével ízesítjük, majd tejfölös habarással sűrítjük. Tésztával tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.